Plöjning i Rudu

Pröva på plöjning hos Anna och Håkan Fingal

 

Lördagen den 1 oktober hade Anna och Håkan bjudit in till att: ”Komma och prova på att plöja”, och det kan man ju inte missa.

Som sagt, packa fika korg och ge sig iväg till Rudu. Dimman hade inte ännu lättat, men det var ljumma vindar och så doftade det gott utav höst. Platsen var väl utmärkt från vägen och när man kom fram så var det redan full aktivitet.  Oj då har jag missat tiden? Nää, det var bara morgonpigga Våge som var i full gång att lägga de första fårorna. Med sig hade han det fina paret Galant och Ebonit, de gjorde ju bra ifrån sig med husse förra helgen, då de blev distriktsmästare i plöjning.

  Efter en hel del inställningar på plogen så var det dags för oss andra att pröva på det här med plöjning.  Det är som vanligt en hel del att tänka på och mycket känsla när man ska arbeta med häst. Styra plogen gick ganska så bra efter ett par vändor, men jag är glad att Våge höll i tömmarna. Jag hade inte klarat av att styra hästarna samtidigt som jag var fullt upptagen med att styra plogen!

Niklas kom med sina fina ardennerdamer, mor och dotter, ett snyggt par. Det dröjde inte länge förrän de drog plogen som de inte hade gjort något annat. Tänk vad smidigt och kul det är när man kan samlas så här och alla får den hjälp som de behöver. Även Annas och Håkans Ego fick gå i par med Galant och det blev raka fåror då med.

 Solen titta fram, framåt middagstid, och då blev det så varmt och gott. Anna bjöd på korv med bröd och härlig äppelcider.  Äpplen bjöds det både från grannar och från familjen Fingal. Vi lät oss väl smaka och hästarna fick sig en smakbit med när de hade varit duktiga.

 Kul att Jnytt var där och gjorde ett fint reportage som gick att läsa om redan på söndagen.

Vi vill tacka Anna och Håkan som hade fixat till en trevlig dag. Även till alla som var där och gjorde dagen till en mycket trevlig tillställning.