FNH Jönköpings distrikt

- en del av Föreningen Nordsvenska hästen.

Vi arbetar för att bevara och utveckla den Nordsvenska Brukshästen. Med våra varierande aktiviteter vill vi föra vidare kunskap om uppfödning och avel och samtidigt uppmuntra till användning av nordsvenska hästar.


Bekanta dig med vår förening under Om distriktet Där hittar du även kontaktuppgifter till våra styrelsemedlemmar om du har några frågor.  

Vill du vara med på våra aktiviteter som vi ordnar under året. Kolla in hur du kan göra under sidan Bli medlem så ser du hur det funkar. 

Se mer om vad vi gör under Aktuellt/Kalender, eller varför inte njut av massa ´hästbilder i vårt Arkiv.

Vi finns också på Facebook. Där följer du vårt flöde av aktuella händelser och diskussioner inom distriktet. Sök efter FNH Jönköpings distrikt

Helix blev godkänd på Grevagården

Grattis säger vi till familjen Thor till den fina hingsten Helix e: Harpun u: Dilba, som blev godkänd på Grevagården 

Exteriör: 9-9-7-8-7 = 40 p FKP: 5-4-5-5-5 = 24 p

Foto: Pernilla Hägg

Lyckad skogsdag den 28 december

Den nionde skogsdagen i Tällås hos Christian Gustafsson blev mycket lyckad, Drygt 10 ekipage var med och tränade sig i att köra ut virke från skogen med diverse redskap. Det användes både kälke, vagn och släpsax för att få ut de olika sortimenten från skogen. 

Som vanligt var det många besökare som tagit sig ut till skogen för att se hur det fungerar med skogsarbete med häst. Christian hade, som vanligt, förberett allt mycket proffsigt och bra med såväl slingorna i skogen, grillplats och även vädret var bra. Visst önskar vi oss alltid lite snö, men det styr vi inte över så mycket. 

Nästa år är det 10-års jubileum så då blir det ännu mer fart i skogen hoppas vi :-)

Lyckat nationaldagsfirande i Värnamo

På nationaldagsfirandet i Värnamo, där vi var med för andra gången, blev det succé igen och totalt cirka 240 personer åkte med vår häst och vagn. En bra aktivitet som ger ett värdefullt bidrag i föreningskassan. Tack till er alla som är med och bidrar och tack till Anders Holmberg som håller ihop det så bra!

Profilkläder

Profilkläder är inköpta och kan beställas. Läs mer under Profilkläder 

Välkommen till vår webbsida

Rapport