FNH Jönköpings distrikt

- en del av Föreningen Nordsvenska hästen.

Vi arbetar för att bevara och utveckla den Nordsvenska Brukshästen. Med våra varierande aktiviteter vill vi föra vidare kunskap om uppfödning och avel och samtidigt uppmuntra till användning av nordsvenska hästar.


Bekanta dig med vår förening under Om distriktet Där hittar du även kontaktuppgifter till våra styrelsemedlemmar om du har några frågor.  

Vill du vara med på våra aktiviteter som vi ordnar under året. Kolla in hur du kan göra under sidan Bli medlem så ser du hur det funkar. 

Se mer om vad vi gör under Aktuellt/Kalender, eller varför inte njut av massa ´hästbilder i vårt Arkiv.

Vi finns också på Facebook. Där följer du vårt flöde av aktuella händelser och diskussioner inom distriktet. Sök efter FNH Jönköpings distrikt

Lyckat nationaldagsfirande i Värnamo

På nationaldagsfirandet i Värnamo, där vi var med för andra gången, blev det succé igen och totalt cirka 240 personer åkte med vår häst och vagn. En bra aktivitet som ger ett värdefullt bidrag i föreningskassan. Tack till er alla som är med och bidrar och tack till Anders Holmberg som håller ihop det så bra!

SkogsElmia - brukshästen i centrum i år

FNH Jönköping var inbjudna av föreningen Sveriges hästkörare att delta på SkogsElmia tillsammans med ardennerföreningen och med hästkörarna. Målet var att  marknadsföra brukshästen och få fram nyttan med att använda hästen professionellt i olika entreprenadverksamheter.

Många besökare passerade förbi montern och fick massa bra information samt fick se tävlingar med nykomponerad skogskörningsbana som Håkan Fingal gjort. Kul moment som många tyckte var roliga och utmanande.

 Årets ungdomsläger inom FNH blir i Uppland hos Titti Lindbom, se bild för mer information. 

Ungdomslägret är både roligt och lärorikt för ungdomarna som är med. I år är det förlängt med en dag jämfört med föregående år. 

Förra året var det två representanter från Jönköpings distriktet som var med på lägret, Ida Petersen och Lovisa Jansson. Vill ni veta mer eller fråga dem hur det var, kontakta Kenth Jansson på 076-807 5015 så förmedlar han kontakten vidare till Ida eller Lovisa. 

Det brukar bli fullt snabbt, så är ni intresserade se till att anmäl er i tid !

 

Profilkläder

Profilkläder är inköpta och kan beställas. Läs mer under Profilkläder