FNH Jönköpings distrikt

- en del av Föreningen Nordsvenska hästen.

Vi arbetar för att bevara och utveckla den Nordsvenska Brukshästen. Med våra varierande aktiviteter vill vi föra vidare kunskap om uppfödning och avel och samtidigt uppmuntra till användning av nordsvenska hästar.


Bekanta dig med vår förening under Om distriktet Där hittar du även kontaktuppgifter till våra styrelsemedlemmar om du har några frågor.  

Vill du vara med på våra aktiviteter som vi ordnar under året. Kolla in hur du kan göra under sidan Bli medlem så ser du hur det funkar. 

Se mer om vad vi gör under Aktuellt/Kalender, eller varför inte njut av massa ´hästbilder i vårt Arkiv.

Vi finns också på Facebook. Där följer du vårt flöde av aktuella händelser och diskussioner inom distriktet. Sök efter FNH Jönköpings distrikt

Uppdatering från styrelsen

Ett år med covid-19 har passerat och fortfarande är läget fortsatt allvarligt och restriktionerna är tuffa, inte minst för föreningslivet. Vi försöker att jobba vidare utifrån de förutsättningarna som är och anordna aktiviteter i föreningens regi. De planerade aktiviteterna vi har på gång läser ni om under  aktuellt/kalender. Beroende på situationen vid varje aktivitet tar vi beslut om och på vilket sätt vi kan genomföra aktiviteten utifrån gällande läge.

Det närmar sig ocks ett nytt årsmöte, i år lite annorlunda och som i många andra sammanhang blir det digitalt. Fredagen den 23 april kl. 18.00 kör vi med hjälp av Skype, det verktyg som FNH-riks rekommenderar och har tagit fram instruktioner för.

Vi förstår att det är många som är ovana vid att delta i digitala möte. En rekommendation är att ta hjälp av nära och kära i god tid så du kan delta. Ni behöver föranmäla er och meddela en e-postadress som vi kan skicka ut information och länk i god tid före mötet. Se mer under aktuellt/kalender.  I år blir det ingen föreläsning som det brukar men vi hoppas kunna genomföra något lite extra framåt hösten i stället.

Aktuellt om hingstar

I skrivande stund finns det en hingst tillgänglig för betäckning i länet och det är Diod e. Teg, hos uppfödare och ägaren Christian Gustavsson i Hult. Helix e. Harpun är anmäld för visning på  Grevagården av Helena Thor.

Christian och Helena T har pratat om att anordna en dag med “hingstvisning” i början på maj om allt går som det ska. Följ information på Facebook och hemsidan om detta.

På FNH riks planerar man att anordna en digital hingstrunda. Mer info lär komma på riks hemsida. Där finns det också en bra digital hingstkatalog med bilder och information om alla hingstar i landet. Du kan söka via kartor eller olika egenskaper hos hästen.

I år ska det tryckas en ny hingstkatalog och vi kommer att ta hem några till distriktet. I slutet av april planeras det för hingstpremiering på Grevagården och i treåringsklassen är det 9 anmälda hästar födda 2018. Se övriga klasser på SH’ hemsida. Klicka in dig på de olika klasserna och se anmälda hästar.

Vi samlar in och vill presentera alla fina ston i Jönköpingsdistriktet

Vore tacksam om ni kunde skicka in bilder på distriktets alla STON. Skriv gärna också stamtavla,uppfödare/ägare och ev. avkommor.

Går bra att skicka hit eller till min e-mail evafredriksson70@gmail.com.

 Tack för Er hjälp!

Det droppar in ston varje dag och jag lägger in efter hand. Finns ingen tidsbegränsning. Ni skickar in när ni hinner.Väldigt roligt att få en sammanställning av våra ston som vi alla har möjlighet att njuta utav. Vilken skatt!

Nu är vi uppe i över 50 ston finns nu på sidan  Distriktets ston. Gå in och titta å njut!

Profilkläder

Profilkläder är inköpta och kan beställas. Läs mer under Profilkläder